Ilmoittautuminen on auki torstaille 31.10. asti, mutta jos haluat osallistua juhlaruokailuun, ilmoittaudu viimeistään tiistaina 29.10. Juhlamaksu olisi suotavaa maksaa heti ilmoittautumisen jälkeen (ohjeet ovat juhlakirjeessä). Jos maksamisen kanssa on ongelmia tai kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä juhlatiimiin!
***
Auta minua,
taattoseni Tuonelasta,
maamoseni maaemästä,
kaikki suuret sukukunnat,
heleät heimokunnat,
kalliit syntyiset!Muista minua,
taattoseni Tuonelasta
maamoseni maaemästä,
kaikki suuret sukukunnat,
heleät heimokunnat,
yhdeksästä polvesta
yhdeksänteen polveen,
muistetut ja muistamattomat,
tiedetyt ja tietämättömät,
kaikki minua auttavat ja rakastavat,
päästävät ja pelastavat!
Kekriä juhlitaan loka-marraskuun vaihteessa. Karhun kansa kokoontuu silloin yhteen juhlistamaan vuodenvaihdetta, esivanhempia ja tuonilmaisiin lähteneitä läheisiä. Monet vanhat kekriperinteet ovat säilyneet nykypäiviin saakka joulun aikaan siirtyneinä. Tällaisia tapoja ovat esimerkiksi runsas syöminen, vainajien muistaminen ja kekripukkien vierailu.
Ulos sytytetään pyhä kekrivalkea, jota pidetään yllä juhlallisuuksien ajan. Juhlatilaan valmistetaan vainajien pöytä, jolle kerätään valokuvia ja muistoesineitä edesmenneistä sukulaisista ja ystävistä. Vainajille kootaan illan juhla-aterian ruuista oma lautasellinen, heille esitetään yhdessä Vainajien rukous ja heitä muistetaan ajatuksin, sanoin ja lauluin.
Kekrin juhla-aterian tultua tarjolle on sauna varattu vainajille, eikä elävien pidä tänä aikana mennä heitä siellä häiritsemään. Juhlaruokailun aikana paikalle saattaa ilmaantua yksi tai useampi kekripukki vierailulle ja hämmennystä aiheuttamaan. Kekripukkeja lahjotaan ruualla ja juomalla, jotta he lähtisivät pois tekemättä tuhoja. Myöhemmin illalla vainajat maanitellaan antimien avulla ulos saunasta, jotta elävät pääsevät vielä kylpemään.
Ilmoittautuminen juhlaan tapahtuu allaolevan linkin kautta. Luethan ohjeet huolellisesti!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeP0DAuI9ZcdkVGaadX2MhOphYbF-roSvctK4YciPTPwtBFFw/viewform