Käytännön ohjeet liittymiseksi

Tässä ohjeet Karhun kansaan liittymisen käytännön järjestelyihin. Tarkistathan aluksi, että olet lukenut yhdyskuntajärjestyksemme ja koet sen omaksesi. Jos liittymiskaavakkeista tai -käytännöistä tulee kysyttävää, ota yhteyttä jäsensihteeriimme:

jasensihteeri [ät] karhunkansa.fi

Lähetä yllä mainittuun jäsensihteerimme sähköpostiosoitteeseen vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot omin sanoin, miksi haet jäsenyyttä. Yhdyskunnan hallitus käsittelee hakemuksesi ja kutsuu sinut henkilökohtaiseen haastatteluun. Jäseneksi hyväksyminen edellyttää haastattelua. Perusteet hyväksymiselle löydät ”Karhun kansaan liittyminen, K&V” -välilehdeltä.

Vapaamuotoisen hakemuksen jälkeen kanssasi sovitaan aika ja paikka hyväksymishaastattelulle. Täytä uskonnollisen yhdyskunnan jäsenyyden hakulomake kahtena (2) kappaleena ja ota ne mukaan haastatteluun. Lomakkeet allekirjoitetaan haastattelun päätteksi. Haastattelun järjestäjä toimittaa lomakkeet edelleen jäsensihteerille, joka arkistoi ne ja lähettää tarvittavat kopoit maistraatille jäsenyyden väestotietojärjestelmään kirjaamista varten.

Maistraatin kirjaamisen jälkeen jäsenen väestörekisteritiedoissa lukee yhdyskunnan nimi Uskontokunta-sarakkeessa. Kirjaamisen jälkeen jäsenellä on oikeus kirjata yhdyskunta uskontokunnakseen virallisiin asiakirjoihin.