Helajuhla 2016

 

Nouse lempi liehumahan,
Kunnia kukoistamahan!
Kule kuu, palate päivä,
Pala nuorten miesten mieli!


Sydän syttyköön tulehen,
Povi polttohon kovahan,
Vatsa valkian väkehen,
Mieli melki heltehesen,
Jott' ei saisi öissä maata
Eikä päivällä levätä!


Palo tuli, palo taula,
Pala nuorten miesten mieli!
Paras sulle, ei pahinta,
Paras poikien seasta,
Kiltin kirkkorahvahasta,
Sorehin sotaväestä,
Verevin vesien päältä!

(SKVR)


Karhun kansan Hela-juhla järjestetään Toivakassa, Jyväskylän vieressä 20-22.5. Hela on kasvun, hedelmällisyyden ja hekuman keväinen juhla. Kevät on sisäisen tulen syttymisen aikaa. Vuotuisjuhlamme helavalkea kuvastaa sitä hedelmällisyyden hehkua, joka valtaa kaiken elävän, koko luonnon. Helavalkean ja meidän jokaisen elämänvoima pitää loitolla kalmaa ja kuihtumista, heittäen meidät kiinni toisiimme ja luonnon ihmevirtaan.

Juhlapaikkana toimii leirikeskuksena oleva vanha koulu, jossa on päärakennus sekä viisi aittarakennusta ja puusauna takkahuoneineen. Majoitustilaa on viidellekymmenelle hengelle. Sängyt ovat kerrossänkyjä ja niissä on patjat, muttei peittoja ja tyynyjä. Leirikeskuksessa on sisävessat. Autolla pääsee ovelle asti, majoitustilat ja sauna ovat pihapiirissä ja kulku pihalla on helppoa. 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen elinaaves (at) gmail (piste) com. Kerro ilmoittautuessasi koko nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, asuinpaikkakuntasi, ruoka-aineallergiasi sekä -rajoitteesi, sekä mahdollinen halukkuutesi tulla rituaaleihin esilaulajaksi/lausujaksi tai osallistua juhlaruokien suunnitteluun. Oman turvallisuutesi tähden, ilmoitathan jos sinulla on sairauksia, jotka voivat vaikuttaa juhlassa oloosi. 

Juhlan pääsymaksu on 15e per aikuinen ja eräpäivä on 22.04. Maksu sisältää majoituksen, juhlan ohjelman sekä lauantain juhla-aterian. Ilmoittautuminen on sitova sillä juhlamaksua ei palauteta, mikäli peruneen tilalle ei saada uutta osallistujaa. Vasta juhlamaksun maksaminen varmistaa paikkasi, ja vain eräpäivänä tilillä näkyvät maksut huomioidaan. Jos eräpäivä tuottaa ongelmia, ota yhteyttä ja sovitaan asia erikseen. 

Huom! Lemmikkien tuominen leirikeskukseen on ehdottomasti kielletty.